Saturday, May 21, 2011



NUR KASIH <3


Hah...lagu tema nur kasih...cite nihh beshhh gile...siyesly beshhh..sangat menyentuh and meninggalkan kesan yang sangat mendalam kepada penonton dea..hehehe.cewahhh ayat cam producer filem pulak kann..hehehe..nyway, diz story make we realize tat we should apprciate our love when we with them..wakakaka...ayat english aku da stat terabur..maklum larh da lame sgt meningglkn zaman skola..hehehe..(pdahal baru bape bulan jek.)hehe...so for those who are still have love...just take a gud care of ur love..ehee...bak kate aliff ' for me love is something beautiful and nice but its very fragile. Once we hold it, we must handle with extra care. But, once broken, consider nothing...'hahahaha...tp at last dea tinggalkan aku tanpe sebab jgak...errrrr...cakap mmg senang kan..hehehe..tape larhh..as long as dea bahagia...tp entah kenape aku still berharap yang dea akan kembali kepada aku suatu mase nanti...Ya Allah tentukan larh sebaik-baik kesudahan untuk hambe-Mu ini Ya Allah..aku mohon..
21 MAY 2011

hari nih pegi MRSM MUAR...dengar taklimat pasal Kolej Yayasan Alor Gajah..program nih seratus peratus under uitm..bayaran yuran sume same sebijik..haha...arini jugak een da masok uitm alor gajah..tetibe pulak aku ase sedih...sedihh..sangat sedih..byangkan larhh sume org da msok u...sedangkan aku???dahla tu yg aku arapkan sngat selama nihh..kenape larhh aku selalu jek gagal eak...dalam cinta aku kecundang...dalam hal nih aku lemah..haishhh..betol2 dugaan larhh..hurmm,sekarang nihhh..aku tunggu result poli kuwa..and maybe aku akn pergi kolej yaysan alor gajah nih larhh..hehe...tapi ta tawu camne...ase cam nak botak kepale aku nih pon ade jgak bile byk sngt pk pasal hal nih sume..hehe...dan nasib larh baik aku ade akak yg begitu take care pasal aku..kakaid yg banyak tanye nan faci tdi tuh ..n kalau larh kakaid tade lagi larh terkapai2 aku nak pk nih sume..wahhhh..mencabar nye hidop nihhh..aku ingatkn senang...rupe rupe sebaliknye...ya allah bagi larh aku kekuatan...aku rase lemah sangat saat nih...bile fikir member2 sume da g smbng stdy and fikir kan yang aku perlu lebih berjaya darpda aliff...aku rase makin tension..adeshhhhh...ape sebenarnye ujian yg harus aku tempuhi nihh....kuatkan larhh aku ya allah..hari nihh mmg betol2 rase tertekan, sayu, sedih, penat, frust, dan seribu satu rase lagi ade..ahahhaha...gile nye aku nihhh..hehe...dan terima kasih byk kepada kakaid, mama, elly, balqis, amirurezat ray dan semua yg bagi aku semangat dan nasihat..hehehehe...love u all sayang..mmuarhhxx!sory ye..tade gamba..hehe..

Sunday, May 15, 2011

SELAMAT HARI IBU..MAMA..

Dapat tak kowg bayang kan..kalau tak ade mak kart dunia nie...aku rase kalau larhh aku tak de mama..dunia aku msti sntiase berada dalam kegelapan..mane tak nye..dea larhh tmpat aku mintak segalanye..tmpat aku bermanje ..tempat aku ketawe...tempat aku gembira..tempat aku sedih..senang cite...aku rela pergi dahulu daripada mama tinggalkan aku dahulu...aku ase aku tak boleh hidop kalau mama tinggalkan aku dulu..tapi segalanye tuhan yg rancang kite sebagai hamba-Nya..hanye mampu meminta dan berdoa yg terbaik sahaje..hehe..hari tuhh ari ibu..aku bawak mama g makan kart mk jek..aku blnje ..kakaid pulak belikan kek aiskrim..hahaha...nak upload gmba...apesall tahh ta bolehh..hehe..next time aku upload oke..haha..tp siyes...appreciate larhh ibu2 anda sebelom trlambat...hehe

Saturday, May 14, 2011

Melaka bersama kazen aku
 yg ngekk nie..haha

Hahaha..Memang besh larh rase nye time g melake aritu..hah..nie name dea mimie..dea nie kazen aku yang palling aku rapat..aritu dea ajak aku g melake ..kekonon nye na g karnival pendidikan..At first dea plan na g melake naik kete..dea yg drive..at last...naik bas jgakk..sbb ramai yg ta bg pegi naik kete..hahha..almaklum jekk org tua mmg berfikiran jauh...hehehe...kart melake ite org stay dekat rumah mkcik kazen aku nie..kart bukit katil..wahhhh..mmg beshh larhh..agy2 makcik dea nie sporting..ite org pnggil dea mak andak..hehe..siyesly..mmg mkcik dea nie sporting abis..hehe..time ite org smpai melake aritu malam..so smpai jek dea bwak g mkn...perhhh mmg lapar gile time
ue..hehe..naseb dea bwak g mkn..law ta leh mati jap kelaparan kan..hehe..then pagi tuh..mak andak dea n cik jamil laki dea..bwak ite org g jinho..hah..kowg tawu ke ape jinho tuh..ta tawu kan..hehe..jinho tuh cm electrostatik..name kampung nye..wakaka..g current badann..hahaha..tp mmg syokk larhh..hehe..hah..nie gmba time sblom nk current badan..ni larhh mimie nye..hehe





Hah..time nie kart current badan yg aku akap tuh..hehe

Lepas da pegi current badan tuh..ite org g breakfast dekat2 nan mitc..so tat senang kite org nak g karnival pndidikan ue..hehe..at first mak andak akap dea na anta ite org jek then dea balek last2 dea teman terus kite org..hehe..sblom g breakfast td dea singgah dlu kart utem sebab na amek ank dea..stdy kart sne da cuti sem..nme dea adib tua setaun jek dripda aku..perhhh pendiam giler..laen drpda mak bapak dea..ehehe..siyes kelaka..hee..then lepas g mitc karnival pndidikan ue..ite org blek dlu..sejuk2 kan badan..wakakaka..then ite org truskan lagi perjalanan..cewahhh..hehe..g jlan2 kart pahlwan mall mahkota mall..hehe..perhhh sumpahh penat..tp yg beshhnye bykk sells kart situ..perhh iteorg nie ape g rambang mata larhh dibuatnye..mcm2 bju jgak ite org beli..yg beshhnye kart pdi larhh byk giler sells..hehe..then jalan2 amek2 gamba..penat giler..

Haha..time try baju kart
fitting room..gilerkan..
 
Hahahhaa..tapi last sekali ..g melake nan mimie kali nie mmg beshh larhh..totally..beshh..tapi yg menyedihkan nye ialah..time ari jumaat ue 6.5.2011 kan tarikh upu keluar...malangnye..aku nan mimie ta dapat mane2 tawaran..sumpahh mase tuhh..aku menangis terok giler..sampai bengkak mate aku dibuatnye..mane tak nye..time ue mmg aku ase frusst giler...giler pnye frust ..org pertame aku tepon ialah kakaid..then tepon dea nanes2...tah ta tawu nape aku leh jadi cmni frust..n malam tuhh kite org balek nek bas kul 8.30 malam then sampai kul 10.30 malam..ase sekejap jekk..tapi ini lahhh yg kite org wat selama 3 arii..act byk lagii..tapi aku malas nak taipp..wakakkaka..bye..hehe
Aku pon tak tawu ape
motif amek gmba kart sinie..wakaka




Monday, May 2, 2011

EEN AND ELLY...AKU SYG KOWG DOE...

hah..inilah dua org kawan aku yg slalu temankan aku kart fesbok..dak 2 org nie dlu satu dorm nan aku time aku f4..dua2 happening...yg ats nie name dea nur farahenn yaacob..n yg bwah neyh name dea nurellyfah elyna..susa kan na spell name dowg nie..hehe..tp ape pon dowg nie mmg beshh..een nie adk sedare nan abg alip..dlu abg alip dpt hp num aku dri dea larhh..haha..tp aku ta pena salah kan sape2 psal broken relation aku ue..hahaha..dowg nie suke wat aku gelak..dlu een nie agak chubby sikit tp skunk..maaiii..kalah aku...dea da kurrus giler sehhh..dea on diet time f5 aritu...huishhhhh...skunk da lawa giler...rampinggg mehh...yg elly nie plakkk mmg bdn model ..tinggi kurus plak ue..hehe..dea law sedawa...mak mentua pon leh tkot larhh..hehe..ape pon ..een elly..aku na kowg tawu yg aku syg kaw sgt2...harap kite kwan smpai mati ea lalinkk..hehe.

video bodo yang aku wat..hehe

video

haha..mesti kowg ckp aku jiwang kan..tpi ta kesah larhh ape pon yg kowg na bebel2 yg pnting..nie datang dari hati aku sendiri..vdeo nie antara gmba aku nan gmba alip..aku rindu dea sgt2..vdeo nie aku wat time hampir2 kite org clsh wat kli pertame...sumpah time ue aku ase sedih sgt yg teramat sgt..haha...tol larhh org kate kalau cinte ape pon snggop kite wat kan..tp smpai ke hari ni ..mmg aku ta mampu na lupekan dea...hrap sgt aku dapat kekuatan tuk face sume nie..

Sunday, May 1, 2011

pengalaman bekerja


Hahaha..mesti kowg tertnye2 kan sape pompuan cine nie..hehe..hah..nie aku na bg tawu larhh nie..hihi...hah..dea nie larhh yg ganti tmpat keje aku sepeninggalan aku ..haha..dea nie bese jek..law ngok dpn2 ta lah cantek sgt..haha..jujur plak kan..hee..tp tu larhh kebenarnye..bese larhh kapir laknat kan..hee.aku nan elly slalu pnggil cm tuh...ta tawu larh nape..mybe sbb dea org kapir owt..haha..tp mmg tol la..dea if joking mmg beshh tp cm siot jek joking dea.aku ta bpe na suke arhh nan dea nie..kirenye dpn dea jek larhh aku pure2 oke..padahall..errr...aku layan kan jek..hehe..dea ade fb..name dea teo li yih..tp dea soh owg pnggil dea serene..geli kan..tah pape jekk larhh..lantak kaw larhh..yg pntg aku bhgia nan idop aku...keje aku mmg senang..gji pon masyukk...tp aku ase ta selese la keje kart situ..cm ta bebas...tahh..mybe sbb aku first time keje owt..tu yg ase cm tu..nyway..ini lah pnglamn petma aku bekerja..haha..

Hari terakhir

Hari neyh ..1st May 2011..Aku da pon remove dea dari skype..num hp dea pon aku da delte..dgn harapan aku takan lagi engt kart dea...aku harap aku boleh stat new life wihout any pain..aku mmg syg dea cinta dea yg teramat sngt..tp biler sume nie jadi..mungkin..ini lah takdir aku sebelum aku benar2 memiliki cinta yg sejati...aku tawu tuhan lebih mengetahui ape yg terbaik tuk diri aku tuk hidup aku..tuk cinta aku..aku selalu berdoa...andai dea mmg jodoh aku...satukan ati aku dgn ati dea..dan aku percaye..jika kami mmg ade jodoh pasti takan ke mane walau aku dlete num n rmve dea dri skype..dan..aku harap aku akan lebih tabah tuk hadapi sume nie..dea larhh cinta pertame aku..dan dea jgak telah sedarkan aku yg cinta itu sbnrnye wujud..dea jgak telah sedarkan aku yg kita sbg mnusia sgt memerlukan cinta...tp kenape dea jgak mnbuatkan aku rase kcewe yg teramat sgt..inilah mnusia..bila suda miliki ape yg dikehendaki pastinye dgn mudah dea membuang begitu sahje spertinye tade erti langsong..

tentang hati

orang cakap cinta pertame tu mmg ase laen sangat...tol ta?
jawapannye mmg toll...sbb aku da ase sendiri da..cinta pertame tuu mmg indahh..